Hollandheim - Huis verhuur en reizen voor mensen met een handicap Chalet | Omgeving | Skigebieden | Webcam | Locatie | Contact | Links | Donaties |
Foto gallery interieur
 Huis verhuur en reizen voor mensen met een handicap
Home
Gehandicaptenreizen
Programma
Mogelijkheden
Vervoer
Reisdata en prijzen
Aanmeldingsformulier
Films
Fotogallery
Foto's bestellen
De stichting

Verhuur van het huis
Gehandicaptenreizen

Programma
De eerste ochtend na aankomst gaat de groep een wandeling maken om de prachtige omgeving waar ze zich bevinden te bekijken. Na de lunch kan er een bustocht door de omgeving gemaakt worden, die bijvoorbeeld eindigt op een terras bij een skipiste, waar met een kop warme chocola en een apfelstrudel van de echte wintersportsfeer genoten kan worden. De echte liefhebbers kunnen ’s middags ook meteen al op de ski’s, om het ware wintersportgevoel te krijgen!

Ook de andere dagen splitst de groep zich na het ontbijt op, afhankelijk van wat de deelnemers kunnen, durven en willen: skiën in het hooggebergte of op een beginnershelling; langlaufen; monoskiën; skibobben (zelfstandig of samen met een begeleider) van steeds steilere en langere hellingen; een rondrit met de arrenslee; een tocht met een stoeltjes- of cabinelift naar een restaurant bij een skipiste.

Voor de skiërs en langlaufers zijn aan het einde van de week de wedstrijden de grote afsluiting. Voor de deelnemers die zelf niet gaan skiën of langlaufen speelt het hoogtepunt van de week zich af in Warth: het sleetjerijden moet uiteindelijk leiden tot de afdaling van 2000 m. hoogte naar het dal, een kwartier langs steile afgronden en over zonbeschenen sneeuwwitte vlaktes, met een zeer ervaren begeleider op de skibob, een soort tweepersoonsfiets op ski's.

Onder het huis is een grote discokelder met bar, waar de meeste deelnemers ’s avonds niet weg te krijgen zijn zolang de muziek draait. Een ieder leeft zich daar uit op z’n eigen manier. In de discoruimte worden ook een feestavond en een Tiroler dansavond met een plaatselijke band georganiseerd.